BLOG: remote collega Thijs vanuit Spanje!

Finedat: de Ferrari onder de detacheerders. Want wat is Finedat de afgelopen jaren hard gegaan zeg. In juli 2018 begon ik met werken bij Finedat, destijds gelegen aan de Naritaweg in Amsterdam Sloterdijk. Ik was net afgestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en met mijn verse bachelor Bedrijfskunde op zak ging ik op zoek naar een baan die het begin van mijn carrière in zou luidden. Ik werkte mijn LinkedIn account bij en nog geen twee dagen later werd ik benaderd door Valentino; één van de oprichters van Finedat. Hij vroeg zich af of ik een mooie kans in de bankensector zag zitten. De volgende dag zat ik aan tafel samen met Mohamed, de andere oprichter van Finedat, en een goede kop koffie. Helaas werd in het gesprek duidelijk dat de functie bij de bank niet voor mij was weggelegd aangezien ik 6 maanden later een langdurige reis zou maken naar Zuid-Amerika. Maar niet getreurd, want Finedat zelf was ook op zoek naar (tijdelijke) versterking! Ondanks mijn gebrek aan werkervaring boden ze mij een baan aan als projectmanager in combinatie met recruiter. Plotseling was ik verantwoordelijk voor het organiseren en uitvoeren van diverse projecten en het helpen van mensen aan hun droombaan. Dat was wel even andere koek dan colleges volgen en boeken lezen. Onder leiding van Mohamed en Valentino werd de koers van Finedat voortgezet. Met prachtige momenten en prestaties als resultaat. Kandidaten die met enorm veel energie en enthousiasme aan het werk zijn bij onze opdrachtgevers en het ondertussen uitgebreide Finedat team wat eerder voelt als familie dan collega’s. Samen hebben wij Finedat op de kaart gezet, met verschillende ‘preferred supplier’ posities bij internationale opdrachtgevers als gevolg. Iets waar wij met z’n allen trots op mogen zijn.

Momenteel volg ik een Masterstudie in Spanje, in het prachtige Granada. Maar nog steeds ben ik verbonden aan Finedat. Zelfs op 2200 kilometer afstand onderhoud ik projecten en ondersteun ik het team waar nodig. Internet, you gotta love it! Bovendien is het erg moeilijk om die turquoise/witte ‘F’ te verlaten…

Wat ik precies ga doen als ik terug ben weet ik nog niet, maar weer fulltime aan de slag bij Finedat lijkt me wel wat!

Menu