Mohamed heeft jarenlange ervaring in de financiële sector als hypotheekspecialist bij o.a. ING en ABN AMRO. Samen met medeoprichters Valentino en Barbara heeft hij hun gebundelde kennis en ervaring ingezet bij het oprichten van Finedat. Zijn persoonlijke weg naar waar Finedat nu staat vertelt hij in dit inspirerende blog. Lees snel verder!

Daar zat ik dan. 21 jaar oud, net afgestudeerd en op een sollicitatiegesprek bij Service Center Hypotheken van de Postbank (nu ING). Van jongs af aan wist ik het wel zeker: Ik zou iets in de sport doen of een zakenman worden. Wat een zakenman precies inhield, wist ik niet helemaal. Wel dat het iemand in een pak is?. Met het voetballen schoot ik de bal vaak over en met het tennissen kwam ik nooit tot een goede serve. Al snel zag ik in dat ik een carrière als sportman moest laten gaan.

Gelukkig had ik nog een andere droom: de droom om zakenman te worden. Tijdens mijn functie bij de Postbank als hypotheekacceptant had ik veel contact met verschillende hypotheekadviseurs. Ik raakte geïnspireerd door hun verhalen over het helpen van klanten bij hun belangrijkste financiële beslissing. Het leek mij supergaaf om klanten op een oprechte manier te kunnen helpen bij het kopen van hun droomhuis.

Met een kort uitstapje naar ABN AMRO ben ik in 2008 teruggegaan naar ING. De plek waar het allemaal begon om mijn doel als hypotheekadviseur te bereiken en klanten te kunnen helpen en voorzien van financieel advies. Ik werkte voornamelijk in de buitendienst en had als werkgebied het mooie Amsterdam-Centrum. Was ik dan nu de zakenman waarvan ik droomde?

Als Adviseur Wonen Verkoop heb je verschillende taken. Je begeleidt de klant vanaf het moment van het zoeken naar een nieuwe woning, tot aan de overdacht van de woning bij de notaris. Geen klant en woning is hetzelfde en dat maakte het werk zo leuk. Verder is de financiële sector erg breed en dynamisch, de ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op.

In 2015 maakte ik de overstap naar Principal Adviseur Wonen Klantbeheer. In deze functie was ik voornamelijk bezig met het adviseren van bestaande hypotheekklanten. De vraagstukken waren uiteenlopend van een scheiding, overlijden of betalingsproblemen wegens financiële problemen. Ondanks dat ik nog steeds als hypotheekadviseur werkzaam was, was de materie en de fase waarin de klant staat totaal anders.

Ik was vastberaden om weer een stap te zetten en mij verder te ontwikkelen. Na ruim 14 jaar werkzaam geweest te zijn in het ‘wereldje’ hypotheken, werd het tijd voor iets anders. Toen ik als 21-jarige op een hypothekenfunctie solliciteerde, had ik het niet verwacht dat ik het zo lang vol zou houden. Als ik daar nu op terugkijk dan is het een lange periode geweest, maar door de verschillende functies heb ik mij geen enkel moment verveeld. Het ‘wereldje’ hypotheken is toch veel breder dan ik dacht.

In 2017 is Finedat Financial Scouts opgericht. Met oud collega Valentino Meerzorg en Barbara Boid heb ik aan de tekentafel gestaan omdat wij ervan overtuigd waren dat het detacheren en opleiden van financieel talent beter kan. Valentino en ik hadden samen 25 jaar ervaring in de financiële sector en Barbara had 20 jaar ervaring in Recruitment. Ik was ervan overtuigd dat we door het bundelen van onze krachten iets moois konden neerzetten, en dat hebben we zeker gedaan. Met geweldige collega’s is Finedat uitgegroeid tot een serieuze speler in het detacheren van financieel talent. En oh, wat ik ben ik daar trots op!

Door de jaren heen heb ik veel gezien en geleerd. Wat ik ook geleerd heb, is dat iemand in een pak niet altijd een zakenman hoeft te zijn. Een pak zal ik niet meer zo snel dragen, maar ik kan nu wel zeggen dat ik een zakenman ben. Dit heb ik bereikt door nieuwsgierig te blijven en mijn dromen na te streven.

Menu