Riëndy solliciteerde voor een financiële functie en kreeg er zijn droombaan voor terug

Ongeveer twee jaar geleden was Riëndy net vader geworden van een zoontje en hard op zoek naar een nieuwe baan. Finedat kwam met hem in contact en zag een match met een vacature. Hij werd voorgesteld bij ABN AMRO en mocht op gesprek. Onze oprichter Mohamed heeft hem goed voorbereid op wat hij van het gesprek kon verwachten, waardoor hij het gesprek goed inging. Echter was dit niet zijn enige voorbereiding, Riëndy is namelijk ook artiest onder de naam Mr. Ray Bass en mega creatief. Hij droeg een eigen gemaakt jasje en gebruikte polaroid foto’s (zie foto) om zichzelf mee te presenteren. ABN AMRO zag een goede match met de functie en vonden dat Riëndy de juiste kwaliteiten in huis heeft. En tóch hebben ze hem niet aangenomen. Waarom? Omdat hij met zo veel passie vertelde over wat hem energie geeft, dat het zonde zou zijn om hem in een zakelijke bedrijfscultuur te zetten. Ze voorzagen dat hij daar niet gelukkig van zou worden en vonden dat hij juist voor zijn passie moest gaan!

Dit verhaal maakte iets los bij Riëndy en hij begon steeds meer in zijn eigen kunnen te geloven. Even later werd hij gevraagd door de gemeente Soest om als jurylid van ‘the Voice of Soest’ jongeren te begeleiden. Hij had altijd al de wens om als mentor jongeren te helpen bij hun dromen, dus dit was een uitgelezen kans. Toen een paar maanden later de vacature voor jongeren cultuurcoach bij de gemeente open kwam, voelde het bij wijze van spreken als voorbestemd. Met hetzelfde jasje en de polaroids ging hij op sollicitatiegesprek. Deze rol is Riëndy op het lijf geschreven en het kan dan ook niet anders dan dat hij is aangenomen.

Met de kennis en ervaring die hij in zijn baan als jongeren cultuurcoach heeft opgedaan, is hij YoungKreators gestart. YoungKreators is een platform voor jongeren in de omgeving van Soest, Baarn en Soesterberg om ze met elkaar te verbinden, door samen (online) jongeren content te creëren. Het platform is niet alleen opgericht voor, maar ook dóór jongeren. Naast het verbinden van jongeren en het stimuleren van hun creatieve geest is het doel van het platform om het te laten uitgroeien tot een soort omroep voor jongeren.

Riëndy heeft onwijs veel zin in wat de toekomst gaat brengen. Niet alleen heeft hij recent YoungKreators gelanceerd, ook is hij twee weken geleden weer vader geworden van een tweeling. Daarnaast staat binnenkort de lancering van zijn eigen muziek op de planning. Op 26 maart brengt hij zijn EP ‘Come to my island’ uit, geïnspireerd op het eilandleven van Curacao waar hij is opgegroeid. Riëndy heeft ons laten weten dat hij heel erg dankbaar is voor het sollicitatietraject met Finedat en ABN AMRO. Het heeft hem geholpen naar zichzelf te kijken en te gaan voor iets waar hij echt gelukkig van wordt. De boodschap die hij dan ook aan iedereen wil doorgeven is: volg je passie en geloof in jezelf!

Benieuw naar meer? Vind hier meer informatie over Riëndy, luister zijn muziek hier, en bekijk hier het platform YoungKreators!

Menu