Stefan over de WFT opleiding vanuit Barcelona

Ik deel graag mijn persoonlijke ervaring met Finedat met jullie. Vorig jaar ben ik benaderd door Finedat via LinkedIn toen ik nog in Barcelona woonde en werkte. Op het moment dat ik benaderd werd speelde ik al met het idee om terug te keren naar Nederland en daar een baan te zoeken, het bericht kwam dus op het perfecte moment! Ironisch genoeg kijk ik nooit op LinkedIn en de berichten die ik krijg van recruiters, maar op dat moment viel alles samen.

Vanuit Barcelona heb ik contact opgenomen met Merna en na een fijn oriëntatie gesprek heb ik gelijk mijn zinnen gezet op een nieuw hoofdstuk: hypotheek adviseur worden. Er werd me verteld dat ik Wft Basis en HK nodig zou hebben en gelukkig had ik mijn Wft basis al behaald een jaar geleden bij de ABN AMRO. Merna stuurde mij een opleidingscontract en ik begon zo snel mogelijk met mijn voorbereiding.

Uiteindelijk bleek het toch moeilijk om vanuit Barcelona consequent te zijn met mijn voorbereiding op het examen. Ik had destijds een stressvolle baan waar veel uren in zaten, waardoor het moeilijk ,danwel onmogelijk, werd om tijd vrij te maken voor het studeren. Toen ik terugkeerde naar Nederland, had ik me dan ook nog niet zodanig voorbereid als dat ik mezelf had voorgehouden.

Gelukkig was Finedat me niet vergeten en wisten ze me te motiveren! Op advies van Merna sloot ik me aan bij een Wft klas en zo kreeg ik een vaste structuur om mezelf voor te bereiden en een motivatie om naar het doel toe te werken. Op een gegeven moment werd mij een aanbod gedaan om aan de slag te gaan bij de ING en daar kreeg ik zo een boost van, dat ik mijn Wft een dag voor mijn sollicitatie heb behaald.

Ik ben Finedat enorm dankbaar voor de communicatie en zorg die ze geven aan iedereen die ze bemiddelen. Ik ben enorm trots op mijn baan bij de ING en ik ben Finedat daar enorm dankbaar voor!

Menu