Ervaring met de opleiding Wft Basis

Om in de financiële branche te kunnen werken heb je vaak Wft-certificaten nodig. Wanneer wij een goede match zien tussen een kandidaat en een vacature, maar ze hebben de certificaten nog niet in bezit, bieden wij ze een Wft-opleiding aan. Tijdens de opleiding leren ze in een online leerplatform de stof door middel van samenvattingen, oefenvragen en oefenexamens en vervolgens krijgen ze een examentraining. Afgelopen week is een opleidingsklasje met succes op examen gegaan! We vroegen een aantal van hun naar hun ervaring met de opleiding.

Hoe ben je bij Finedat terecht gekomen?

Femke – Ik was online op zoek naar een nieuwe baan. Ik hoorde van een vriendinnetje dat zij iemand kende die ook via Finedat begonnen is en daar enthousiast over is. Daardoor kwam ik in gesprek met recruiter Richelle, waarna ook ik erg enthousiast ben geworden.

Matthias – Ik ben via LinkedIn benaderd!

Cato – Ik ben via mijn huisgenoot Richelle terecht gekomen bij Finedat.

Mariëlle – Mijn eerste contact met Finedat liep via Richelle, die mij benaderde via LinkedIn. Zij vond dat mijn profiel goed past in de financiële wereld. Omdat ik altijd nieuwsgierig ben naar nieuwe uitdagingen ben ik het gesprek aangegaan. Het gesprek wekte mijn interesse, maar ik moest er nog wel even over nadenken. Uiteindelijk heb ik besloten ervoor te gaan!

Sie Wan – Ik werd benaderd LinkedIn en ben al snel daarna gestart met de opleiding!

Hoe heb je de opleiding Wft Basis ervaren?

Femke – Het is veel, maar vooral interessante stof. Daardoor is het ook makkelijker om dingen te onthouden. Ik kreeg vlak voor het examen een examentraining. Dat was erg fijn, daardoor kun je je extra goed voorbereiden.

Matthias – De opleiding Wft Basis vond ik best wel pittig qua hoeveelheid stof, maar de stof is duidelijk uitgelegd en door middel van veel oefenen heb ik het gehaald!

Cato – De opleiding heb ik als zeer interessant ervaren. Het was veel stof, maar doordat het interessante stof is kan je het ook makkelijker onthouden en is het leuk om je er in te verdiepen.

Mariëlle – Als ik aan een opleiding begin ben ik altijd optimistisch en begin ik met frisse moed. Aangezien het een heel nieuw vakgebied is waren heel veel termen nieuw voor mij. Ik moet toegeven dat ik me een beetje heb vergist in het niveau, dat was hoger dan ik had verwacht. Het is wel heel prettig dat het een online opleiding is waardoor je zelf kan bepalen wanneer je er tijd er aan besteed. In het opleidingsplatform zie je je voortgang en de vele oefenexamens zijn geweldig. Je weet waar je staat en waar je nog aandacht aan moet besteden.

Sie Wan – De stof was veel, maar tegelijkertijd ook erg interessant.

Hoe heb je/wat heeft ervoor gezorgd dat je het examen behaald hebt?

Femke – Ik heb eerst elk hoofdstuk goed doorgenomen. Naast dat je de stof leert, moet je het ook begrijpen. Ook heb ik veel oefenexamens gemaakt om te kijken hoe de vraagstelling is en door de fouten die je hierin maakt kun je meteen bekijken wat je nog niet goed onder de knie hebt. Door het maken van de rekenvragen ga je de stof ook beter begrijpen.

Matthias – Het vele oefenen me vooral geholpen! Ik heb veel oefenvragen en oefenexamens gemaakt om zo het echte examen zo goed mogelijk na te bootsen. Ook heeft de online training me geholpen om te denken als een adviseur-basis.

Cato – Ik ben begonnen met het goed doornemen van alle hoofdstukken en daarnaast werkte het goed om veel te oefenen met onder andere de oefenvragen en oefenexamens.

Mariëlle – Dat mooie cijfer heb ik echt te danken aan de online opleiding. Door de planning te volgen en de oefenexamens te maken kun je je super goed voorbereiden op het officiële examen. Het is vooral belangrijk om de oefenexamens na te kijken en te zien welke fouten je hebt gemaakt, zodat je dit kunt bijspijkeren.

Sie Wan – Ik ben mij gaan focussen op de online modules en heb veel aantekeningen gemaakt. De examentraining met de groep was ook erg leerzaam. Tegen het examen aan heb ik mijn aantekeningen doorgenomen met de syllabus ernaast en examens geoefend.

De volgende stap is het behalen van Wft Hypothecair Krediet! Wat heb je tijdens de opleiding WFT Basis geleerd en neem je mee naar de volgende?

Femke – Ik heb geleerd op welke manier een adviseur moet denken en dit neem ik zeker mee naar de zelfstudie voor Hypothecair Krediet.

Matthias – Ik heb voornamelijk geleerd om te prioriteren welke stof het belangrijkst is om meermaals door te nemen en ik heb geleerd hoe ik zulke stof het effectiefst tot me kan nemen.

Cato – Ik heb tijdens de opleiding geleerd op welke manier ik het beste de lesstof kan aanpakken en neem dit mee naar de opleiding Hypothecair Krediet.

Mariëlle – Ik heb geleerd dat ik het niveau niet moet onderschatten! Het is echt noodzakelijk om goed te leren en er de tijd voor nemen.

Sie Wan – Voor mij is het belangrijk dat ik een paar uur per dag blok voor de opleiding. Ook is het misschien beter om minder fanatiek aantekeningen te maken en eerst ervoor te zorgen dat alle stof is doorgenomen, zodat je snel aan oefenexamens kan beginnen.