Alle informatie over de WFT opleiding

Een carrière in de financiële sector begint in veel gevallen met het behalen WFTcertificaten. Als jij bijvoorbeeld wilt werken als hypotheekacceptant of klantenservice medewerker, zul je bepaalde certificaten nodig hebben. Maar wat zijn WFT-certificaten precies en waarom zijn deze zo belangrijk? We vertellen je er graag meer over!

Wat zijn Wft’s?

WFT Staat voor Wet op het Financieel Toezicht. Deze wet zorgt ervoor dat de consument beschermd is en eist dat alle financieel dienstverleners zich aan deze wet houden.  

Met de WFT-certificaten kan je aantonen dat je voldoende kennis en deskundigheid bezit om een consument goed te kunnen adviseren. Deze vergunningseis geldt voor medewerkers met een adviserende en/of informatieve rol bij banken, verzekeraars, beleggingsinstellingen, tussenpersonen en adviseurs.  

Je hebt hoe dan ook een WFT Basis certificaat nodig. Hiermee doe je, zoals de naam het al zegt, de basiskennis binnen de financiële dienstverlening op. Afhankelijk van je functie vul je deze aan met andere certificaten, bijvoorbeeld met WFT Hypothecair Krediet (hypotheekacceptant), WFT Vermogen (hypotheekadviseur) of WFT Consumptief Krediet (kredietacceptant). In totaal zijn er wel 9 verschillende WFT-certificaten te behalen!In dit overzicht zie je welke WFT’s je nodig hebt voor verschillende rollen.  

Overzicht van de WFT certificaten

De WFT-certificaten zijn dus verplicht bij het uitoefenen van adviserende en informatieve functies. Daarnaast maken deze certificaten jouw CV ontzettend waardevol. Hoe meer certificaten je behaalt, hoe meer kennis je hebt en hoe interessanter je daardoor wordt voor werkgevers. Ook privé is de kennis die je opdoet goed toe te passen, maar pas op! Voordat je het weet hangt elk familielid, vriend of kennis aan de telefoon voor advies? 

Wat leer je tijdens de WFT opleiding?

Om een WFT-certificaat te behalen volg je een opleiding en leg je een examen af. Gemiddeld besteed je per certificaat ongeveer 50 studieuren. Om de leerstof je eigen te maken kan je ervoor kiezen om een klassikale opleiding te volgen, zelf via een online portaal te leren of je kunt het combineren. Vergis je niet, het zijn geen makkelijke examens! Een goede opleiding is dan ook key om in één keer te slagen.  

Om onze Finedat collega’s goed te ondersteunen, hebben wij een eigen WFT opleiding ontwikkelt.  Wij bieden in eerste instantie de opleiding WFT Basis aan. Als je deze al hebt of via ons hebt behaalt, ga je aan de slag met een specialisatie zoals de opleiding WFT Hypothecair Krediet. De WFT opleiding bestaat uit een online leerplatform met samenvattingen, video’s, oefenvragen en examens. Je gaat hier zelfstandig mee aan de slag, maar zal wel worden ondersteunt door een jobcoach. Om je goed voor te bereiden op het examen bieden wij een examentraining. Als de situatie rondom corona het weer toe laat zullen we ook WFT trainingen op kantoor aanbieden. De combinatie van zelfstudie, online lessen en examentraining zal ervoor zorgen dat jij succesvol je examen kunt afronden, waardoor je snel aan de slag kunt gaan als bijvoorbeeld hypotheekacceptant!

Enthousiast om aan de slag te gaan met de opleiding WFT Basis of de opleiding WFT Hypothecair Krediet? Dat snappen we helemaal! Meld je gauw aan via de tekstlink of de knop hieronder.

Wat kan ik met WFT-certificaten na de opleiding?

Heb je de juiste Wft diploma’s in de pocket? Dan kan je bijvoorbeeld solliciteren op vacatures in de hypotheken sector om aan de slag te gaan als hypotheekacceptant of hypotheekadviseur. Bekijk onze vacatures, er zit vast een gave baan tussen!

Menu